Derfor jeg har også lavet en skøn abrikostærte med mazarin og hele mandler og den fortjener da at blive delt:
Bund:
- 1 håndfuld mandler
- 200 g mel
- 125 g koldt smør
- 2 spsk flormelis
- 1 nip salt
- 1 æg
Mazarinmasse:
- 150 g marcipan
- 100 g rørsukker
- 100 g blødt smør
- 1 æg + 1 æggeblomme (eller to små æg)
- 1 spsk mel
- 1 tsk vanijlesukker
- 5-8 pæne modne arikoser (afhængig af størrelse)
- 1 håndfuld smuttede mandler
- Lidt groft rørsukker
Dejen rulles tyndt ud på et let melet, koldt køkkenbord (helst en stenplade) og lægges i en tærteform med løs bund.
Ingredienserne til mazarinmassen blendes hurtigt sammen til netop jævnt, men ikke mere. Massen fordeles på tærtebunden og herpå lægges smalle både af abrikoserne. Til sidst fordeles de smuttede mandler og der drysses med lidt groft rørsukker.
Tærten bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (alm. ovn) på nederste rille i ca. 30 minutter eller til kanten synes vel afbagt. Flyt evt. pladen op midt i ovnen de sidste fem minutter for lidt ekstra farve til fyldet.
Velbekomme og har du plads, så overvej at plante dig et abrikostræ…